600 g hvetemel

    3 dl vann

    3 ss olje

    1 ts saltpluss flaksalt til å strø på toppen

    2 stilk rosmarin

    2 ts tørrgjær

    15 stk oliven, sorte

    2 fedd hvitløk

    10 stk soltørkede tomater

     

     

     

     

    Fremgangsmåte:

    Bland sammen 3 spiseskjeer olje, mel, salt og gjær. Ha i litt og litt av vannet og kna det sammen til en smidig deig.

    Skjær tomatene i biter og hvitløkfeddene i skiver. Bland oliven, tomater og hvitløk inn i deigen. Ha deigen i en bolle, dekk til med et kjøkkenhåndle og sett den til heving. Den skal omtrent doble seg i størrelse.

    Kna deigen igjen. Legg den i en stor, firkantet ildfast form (du kan også steke det uten form). Deigen skal være omtrent 6 centimeter tykk. Dekk til og la den etterheve i ca 20 minutter.

    Dypp fingrene i mel og la små forsenkninger i deigen. Sett små kvister med rosmarin i hullene. Hell på sjenerøst med olje og dryss over flaksalt.

     

    Stek brødet i ovnen på 180 grader i 30-35 minutter.

     

     

    © 2019 Egersunds Mandssangforening