• 3 dl kaldt vann
    • 5 gram fersk gjær
    • 200 gram siktet hvetemel
    • 150 gram Fibramel
    • 1 ts salt
    • 100 gram valnøtter


    Hevetid mellom 8 og 20 timer

    Strø mel på et bakepapir og skrap
    ut deigen.
    Heves under et håndkle i ca 1 time.

    Ca 20-30 minutter før brødet skal stekes
    settes ovnen på 275 grader og stekebrettet settes inn.

    Legg det ferdighevede brødet over på det oppvarmede
    stekebrettet, og sett brettet umiddelbart inn i
    ovnen igjen. Senk temperaturen til 250
    grader og stek brødet i ca 10 minutter.
    Senk deretter varmen til 225 grader og stek
    til brødet er ferdig (ca.10-15 minutter),
    Avkjøl brødet på rist.

     

     

     

    © 2019 Egersunds Mandssangforening